Rabit à la Bo
Door: Fanny
Blijf op de hoogte en volg Fanny
30 Januari 2009 | Italië, Milaan
En zo hobbelden en schommelden we dus het land van spaghetti en pizza in. Jordi bleef maar door ratelen over één of andere superpizzatent waar hij ooit eens met Nadia geweest was, zocht een hele tijd wanhopig door en gaf het uiteindelijk op. Jongens en orientatiegevoel gaan meestal goed samen zeggen ze...ja... Hoe stel ik het vriendelijk? Uitzonderingen bevestigen de regel. Met zijn fiets waagde hij zich één keer alleen in de ingewikkelde straten van Milaan en kwam een paar uur later uitgeput terug met stoere verhalen over achtervolgende politiemannen en gevaarlijke modebewuste vrouwen..jaja..verloren gereden dus!
Ik hou het belangrijkste voor het laatste. Jordi is sinds een week de trotse bezitter van een konijnenvangende hond. (In loving memory van Ko-Nijn...Dit was wel degelijk een wild beest.) Stel het je even voor. Ik zit voor onze bus gezellig de was te doen in mijn tobke water met de Italiaanse bergen als bloedmooie achtergrond wanneer Bo plots triomfantelijk komt aanzetten met een slap beesteke in zijn bakkesje. Jordi rukt zich van het kookvuur weg als reactie op mijn ontzet geroep (geen flauw prinsesjesgeroep voor alle duidelijkheid...eerder zo van: "Moet ge dees zien man! Bangelijk maatke!") en steekt zijn kop door de deur. Bo duikt piepend weg uit schrik voor een boos baasje. (want hoe lief Jordi kan zijn, zo boos kan ie ook wel worden. Gelukkig tot hiertoe enkel op de honden...) Ik kan vertellen dat baasje niet echt boos was. Bo kreeg al de ingewanden. Wij een heerlijk avondmaal van konijnenbillekes in rode wijn met champignonnekes enzo...een schone herinnering met dank aan Bo dus. Hiervoor heb ik ook wel mijn pollekes uit de mouwen mogen steken. Bloed, darmen, messen overal. Interessant op zijn minst. Gelukkig dat er toen geen flikken kwamen aanzetten. Tzag er niet helemaal proper uit.
Voor de rest geef ik een korte verklaring bij de enge kindjesnachtmerrie-bezorgende foto in bijlage. In Milaan staat er een mooi oud kasteel dat we van dichtbij bekeken en ook vanop enige hoogte. De klimmers onder jullie begrijpen vast wat ik bedoel... Toen er plots, in de schaduw van een prachtige verborgen onderhandse bak het spook van het kasteel tevoorschijn kwam (te bewonderen op de LINKERkant van de foto). We hebben haar op een meer zichtbare plek gezet zodat de bezoekende klasjes er ook geniet van hebben in de toekomst...Wat zal ik in de toekomst toch een goede juffie worden! Moehaha (mijn wreedste kinderpestende lach...) Tot schrijfs jongens en meisjes! :)
31 Januari 2009 - 16:44
Tante Diane:
Ja al in het mooie Italie,daar heb ik ook verschillende keren geweest.Milaan een mooie stad ook s'avonds met al de verlichting,gezellig om te wandelen maar nu misschien te koud.Ligd daar ook sneeuw nu.We zijn telkens blij een bericht te ontvangen en te zien dat je het goed hebt en veel ervaring op doet.Veel groetjes van hier en zal de twee deugenieten ook eens iets laten schrijven maandag.Dikke kussjes van ons allen ook van Tante Nicole die moet nu nog zeer veel rusten en ik zeeeeeeeeer hard werken,het gaat wel maar s'avonds heel moe,wel veel steun van de ouders. Dag en nog veel leuke momenten! -
03 Februari 2009 - 14:54
Katrien:
Hey!!
Hoe gaat het daar? Bij ons alles cava :). Ik heb vandaag een presentatie van Aardrijkskunde moeten doen. WQe moesten een hele reis ineen steken, en info over alles, en klimatogrammen en zo... Ma echt veel werk! En vandaag hebben we het eindelijk moeten doen, wij in Namibie. Echt een fantastisch land! En mijn vriendin die heeft bijna dezelfde reis als jij, behalve India op het einde. Het was echt leuk. Moehaha, toffe lach, zo lach ik ook altijd :). Nee, nee maar zo lachen wij wel, om te lachen hè. ;)
Veel plezier daar!!
xxly!
<3 -
06 Februari 2009 - 15:52
Mams:
Zeer er smakelijk uit, maar klein. Fanny , je bent het nog niet afgeleerd, je weet toch dat je niet op ALLE muren mag klimmen. Hier alles ok, Bonpapa naar Tenerife en wij volgende week nog eens naar de sneeuw. Waar zou je nu al zitten???
Dikke zoen en proficiat aan de chef-kok