Lap...een ondergesneeuwde bus! - Reisverslag uit Chamonix, Frankrijk van Fanny Uijtven - WaarBenJij.nu Lap...een ondergesneeuwde bus! - Reisverslag uit Chamonix, Frankrijk van Fanny Uijtven - WaarBenJij.nu

Lap...een ondergesneeuwde bus!

Door: Fanny

Blijf op de hoogte en volg Fanny

23 Januari 2009 | Frankrijk, Chamonix

Jawel lieverds...we zijn wel degelijk de grens overgeraakt met onze bus! We staan zelfs bijna op het punt Italië onveilig te gaan maken! Voorlopig nog even onder een dikke sneeuwlaag in Chamonix...Wij vinden het nogal friskes (reizen klinkt ons gevoelsmatig iets warmer in de oren), maar de honden vinden het heerlijk! We genieten dan maar samen van de sneeuwwandelingen terwijl we tussendoor de eerste aanpassingen aan de bus fixen. Als resultaat racen we als gekken door de sneeuw op onze stadsvélokes en weten wat 'féronier' betekent. De bus kan nu vast en zeker wel weer veilig verder zonder dat er al te belangrijke zaken af donderen!

Jordi en ik zijn ongeveer zo verschillend als dag en nacht. Maar het boeit wel. We weten van elkaar dat we allebei de beste bedoelingen hebben, dus verdragen we heel wat van elkaar. We leren veel, ik althans toch. Wie weet zal ik eindelijk eens kunnen koken als ik weer thuis kom. Diëten kan ik alvast wel vergeten met zo'n chef op dezelfde 5 vierkante meters. Bovendien lukken de dingen ook redelijk wonderlijk goed als ik één of ander mannelijk gereedschap in mijn handen neem en er avonturen mee onderneem. Laat ons zeggen dat ik de dingen niet veel erger maak... Ik speel wat op de achtergrond, terwijl Jordi de bus aan de praat houdt. Ik weet ondertussen waar de motor van de auto zit. Mama en papa, als mijn partner hier van de rotsen dondert of aan één of andere Griekse schoonheid blijft plakken, geraak ik zeker thuis hoor met dat huisje van ons. Zeker en vast, geen zorgen... ;)
Jordi op zijn beurt ruimt allerlei spullen helemaal spontaan op en de bus ziet er als het ware ordelijk en zo schoon uit als hij maar kan zijn met twee honden erbij. Een gezellig plekje, vindt Jordi zelf ook wel geloof ik. Ik betrap hem er toch wel af en toe op dat hij met een wat dwaze glimlach mijn opruim-activiteiten gade slaat en er dus ook wat van opsteekt. Zal ik maar ophouden voor ik die jongen zijn imago helemaal onderuit haal. Alles in twee richtingen. De eerste week zit er op en het lukt...fingers crossed dus!

En nu zit ik hier fris (in de zin van proper), maar warm aan het vuur bij Nele, Lotte's nichtje. Wat een ontvangst! Heet water in 't douchke, kaasfondue en svs nog wat pinten gaan pakken in de stadje...Het is hier niet slecht, absoluut niet slecht...Laat ons zeggen een prachtig begin van iets wat nog lang niet afgelopen is! Akpénamawu!!!

• 25 Januari 2009 - 06:13

Jaccy:

heueueueue! Jeetje, wat super de super leuk om op deze manier over jullie avonturen te kunnen lezen!
    Fanny, je schrijft er zó leuk over, leest als een trein!
    Mooie foto's in de sneeuw, hahaha, wie had dát verwacht...?
    Ik wens jullie een heeeeeeeeeeel mooie tijd, tot later!!! (ik ga zéker vaak deze site bezoeken!)
    heeeeeeeeeeeel veel liefs en een MEGA DIKKE knuffel voor mijn broertje!
    xxxxxxxxxxxxx
    Jaccy
    (o Jor, ik zal ook Yentl dit laten lezen als ze straks thuiskomt, vindt ze geweldig!)

• 25 Januari 2009 - 12:45

Mams:

Daar in Chamonix was ik ook, iets jonger als jij nu. Ben zeker dat je er van geniet. Sneeuw, bergen; betoverend mooi.
    Ik zie op de foto dat Jordi weer aan de kook is; pas maar op. Zeg maar dat ik erop vertrouw dat hij je gezonde dingen voorschotelt. Veel plezier verder en Chiao.

• 25 Januari 2009 - 12:57

Paps:

Het spreekwoord "Alle begin is moeilijk" lijkt toch niet zo van toepassing voor jullie hé!
    Goede reis verder en tot volgende Blog.
    Kiss

• 26 Januari 2009 - 04:11

Tante Diane:

Blij weer wat te horen van u,ik zie dat alles goed gaat en veel sneeuw.Ja en sorry dat ik wat laat een reactie stuur maar hier heeft het even zeer druk geweest,ik sta er even alleen voor.Tante Nicole heeft een licht hartinfarkt gehad,maar alles min of meer terug ok hoor maar moet nog veel rusten.Ik vol u zoveel mogelijk hoor en geniet van de mooie dingen die ziet.Een heeeeele dikke knuffel en tot later.KUS

• 29 Januari 2009 - 04:07

Scaggersunited:

aaaaaah, cindy ziet er super blij uit op de foto. echt tof!!!
    succes met alles!! ik wens jullie al t grootste geluk toe!
    en tis inderdaad super leuk om jullie reis zo te kunnen volgen op le web.

!bonne route!
    -en eet n pizza voor me in la bellizima italia