Duveltjes Ellen en Katrien - Reisverslag uit Sarajevo, Bosnië en Herzegovina van Fanny Uijtven - WaarBenJij.nu Duveltjes Ellen en Katrien - Reisverslag uit Sarajevo, Bosnië en Herzegovina van Fanny Uijtven - WaarBenJij.nu

Duveltjes Ellen en Katrien

Door: Fanny

Blijf op de hoogte en volg Fanny

14 Oktober 2008 | Bosnië en Herzegovina, Sarajevo

Wat een vragenstroom...

Ik kom elke dag weer nieuwe mensen tegen in de jeugdherbergen waar ik slaap. Ook toeristen zoals mij uit alle uithoeken van de wereld. Canada, USA, Frankrijk, Duitsland, Nieuw Zeeland, Australie, Polen en nog veel andere plaatsen. Met hen spreek ik voornamelijk Engels of af en toe Frans of Duits. Daar kijken ze daar wel van op hoor...iemand die zoveel talen kan spreken die dan nog niet eens haar moedertaal zijn. Echt handig! Een reden om goed te werken op school en die talen goed onder de knie te krijgen!! Dit komt mij nu echt van pas!

De mensen die in deze landen wonen, spreken maar erg slecht Engels. Vooral de landen onder Hongarije dan. In deze streken spreken de oudere mensen vaak nogal goed Duits. Waarom? Let maar eens goed op in de geschiedenislessen!

Souvenirs koop ik niet zo erg veel. Ik moet ze tenslotte helemaal naar huis dragen in mijn rugzak en ik kan je verzekeren dat dat een heel pak weegt. Bovendien zijn souvenirs erg duur en raak je er vaak maar moeilijk aan uit hoeveel alles kost. Een t-shirt kost in het ene land 1125 dinner, in het andere 3750 florint en weer ergens anders 24,75 leva. En toch kosten ze overal even veel... hoe dat komt? Let maar eens goed op in de wiskunde les!

Ik lees dat je punten op school niet erg knap waren. Nu ja, 59,5 procent is nog steeds geslaagd, maar ...echt goed is dat idd niet. Goed dat je mama en papa niet al te boos waren. Ik ben alvast wel blij hoor dat ik goed heb opgelet vroeger!

Meisjes! Een hele dikke kus voor alle drie en ook aan mama en papa! Je moet mij niet missen. Je moet blij zijn voor mij, want ik ben heel erg gelukkig zo op reis!

• 22 Oktober 2008 - 10:58

Katrien En Ellen:

GEschiedenislessen? Welke? Oh, ja ik denk dat we er wel is 1 gehad hebben, of 2, of 2 per week, :)
    Maar ze zijn nu wel interesant hoor, de middeleeuwen. En we hebben mr. Saenen, die is niet geluidsdicht maar voor de rest wel leuk.
    En ja, Wiskunde. Ik weet dat ik zware Wiskunde doe maar we hebben mvr. Heugebaerts, dat wil zeggen, dat er alleen maar oefeningen worden gemaakt. Ik kan zo voorspellen wat er morgen in de agenda komt: 'Vergelijkingen in R: oefeningen', daar wil ik geld op zetten.
    En mama en Papa gaan bijna naar Bonaire, en dat terwijl wij op school zitten, de sadisten! Maar het wordt wel fijn, we gaan naar tante Danielle en nonkel Werner, en zelfs een tijdje naar Laura, dus dat komt wel in orde, allee voor mij tog, niet voor de ouders van Laura :)

Allee nog vele dikke smakkerds vanuit Belgie

xx ly